Οι ιδιοκτήτες των επισκευασμένων Tesla στις ΗΠΑ μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τους supercharger, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ενεργοποίησε εκ νέου την πρόσβασή τους.

Σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνει τους ανθρώπους από το να αγοράζουν τρακαρισμένα μοντέλα, να τα επισκευάζουν και να τα επιστρέφουν στους δρόμους, η Tesla απενεργοποίησε όλη την πρόσβαση στους superchargers.

Επίσης, δυσκόλεψε για τα επισκευασθέντα οχήματα την απόκτηση ανταλλακτικών και δήλωσε ότι ενδέχεται να μην τους παρέχει ορισμένες ενημερώσεις λογισμικού.

Από τις αρχές του 2020, η Tesla δήλωσε ότι η υπερφόρτιση και η ταχεία φόρτιση των οχημάτων με τίτλο διάσωσης είχαν «απενεργοποιηθεί μόνιμα».

Αυτό ήρθε παρά το γεγονός ότι η Tesla παρέχει σε ένα όχημα με τίτλο διάσωσης μια επιθεώρηση ασφαλείας υψηλής τάσης για να διαπιστωθεί αν τα εξαρτήματα υψηλής τάσης είναι ασφαλή.

Ωστόσο ένας ιδιοκτήτες Tesla αποκάλυψε στο Twitter ότι η εταιρία έχει ενεργοποιήσει ξανά τη δυνατότητα υπερφόρτισης για τα επισκευασμένα Model 3.

Αμέσως μετά, αρκετοί ιδιοκτήτες Model 3 έσπευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επιβεβαιώσουν ότι όντως συνέβη κάτι τέτοιο.

Φυσικά, καθώς η Tesla δεν διαθέτει πλέον τμήμα δημοσίων σχέσεων, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει δώσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης καμία εξήγηση σχετικά με το γιατί έχει ενεργοποιήσει εκ νέου το Supercharging για οχήματα που έχου επισκευασθεί έπειτα από τρακάρισμα, αλλά αυτό είναι σίγουρα πολύ καλό νέο για τους ιδιοκτήτες τέτοιων αυτοκινήτων.

Κατά τη στιγμή της απαγόρευσης της Supercharging και της γρήγορης φόρτισης από οχήματα με τίτλο διάσωσης, η Tesla υποστήριξε ότι το έκανε για λόγους ασφαλείας.

«Η Tesla διατηρεί το δικαίωμα να απενεργοποιήσει τη δυνατότητα Supercharging σε οποιοδήποτε όχημα πιστεύουμε ότι θα ήταν επικίνδυνο», ανέφερε. «Εάν διαπιστωθεί ότι ένα όχημα έχει τροποποιηθεί για να επιτρέψει τη Supercharging και/ή τη γρήγορη φόρτιση μέσω τρίτων, η Tesla μπορεί να αναλάβει νομική δράση και να ζητήσει αποζημίωση».

Share: