Το 2019 η Tesla ανακοίνωσε επίσημα στον κόσμο την πρόθεσή της να κατασκευάσει το πρώτο της Giga Factory σε ευρωπαϊκό έδαφος, με στόχο την παραγωγή φθηνότερων και αφορολόγητων ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τους πελάτες της Γηραιάς Ηπείρου.

Μετά από πολλαπλές αναποδιές και γραφειοκρατικά προβλήματα και παρά το γεγονός ότι το Giga Berlin θα είναι τελικά το εργοστάσιο που θα αρχίσει αργότερα να λειτουργεί από τότε που μπήκε ο πρώτος λίθος, σε σύγκριση με το Giga Shanghai της Κίνας και το Giga Texas των Ηνωμένων Πολιτειών, φαίνεται ότι τελικά το ευρωπαϊκό εργοστάσιο θα ξεκινήσει όχι χωρίς πρώτα να διοργανώσει μια μεγάλη γιορτή.

Με την πρόθεση να κάνει γνωστή στον κόσμο και στους κατοίκους της γερμανικής περιοχής όπου κατασκευάζονται οι εγκαταστάσεις, η Tesla ανακοίνωσε ένα μεγάλο πάρτι εγκαινίων.

Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής εγγραφής , είναι δυνατή η κράτηση μιας θέσης όπου οι πολίτες του Βερολίνου και του Βρανδεμβούργου θα μπορούν να κλείσουν την είσοδό τους στο «County Fair» που ετοιμάζει η Tesla.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να δοκιμάσουν το νέο Tesla Model Y, να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις που θα τους επιτρέψουν να δουν από κοντά, τις γραμμές παραγωγής και τις καινοτόμες λύσεις που έχει εφαρμόσει ο κατασκευαστής στο ευρωπαϊκό εργοστάσιό του, συμπεριλαμβανομένης αυτής που διαφημίζουν ως την πιο προηγμένη γραμμή βαφής στον κόσμο.

Το πρώτο giga factory της Tesla στην Ευρώπη θα έχει ως αρχική αποστολή την παραγωγή του πιο προσιτού ηλεκτρικού SUV της εταιρείας από το Palo Alto για τη Γηραιά Ήπειρο.

Το ερώτημα που μένει να ανακαλυφθεί σχετικά με το αν οι ευρωπαϊκές μονάδες θα φύγουν από το Βερολίνο με τις δομικές μπαταρίες ή τις παραδοσιακές, μέχρι η Tesla να λύσει τα προβλήματα της βιομηχανοποίησης των ίδιων.

Share: