Το νέο Opel Rocks-e SUM (Sustainable Urban Mobility), το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό τετράτροχο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι πλέον διαθέσιμο για παραγγελία στη Γερμανία.

Με τιμή εκκίνησης μόλις 7.990 ευρώ, το Rocks-e είναι το ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία που σχεδόν κάθε οδηγός μπορεί να αγοράσει οικονομικά.

Επιπλέον, το επιτόκιο χρηματοδότησης θα είναι παρόμοιο με αυτό ενός μηνιαίου εισιτηρίου για τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες. Το Rocks-e μπορεί ήδη να οδηγηθεί στη Γερμανία από νέους από 15 ετών που είναι κάτοχοι της άδειας οδήγησης AM1.

Με μήκος μόλις 2,41 μέτρα, πλάτος 1,39 μέτρα (χωρίς τους εξωτερικούς καθρέπτες) και βάρος μόλις 471 κιλά (συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας), το Opel Rocks-e είναι το ιδανικό όχημα εισόδου στην ηλεκτρική κινητικότητα, ειδικά για αρχάριους. Καθώς κατατάσσεται επίσημα ως ελαφρύ μηχανοκίνητο όχημα ή τετράτροχο, οι έφηβοι από 15 ετών επιτρέπεται να οδηγούν το Rocks-e με την άδεια οδήγησης κατηγορίας AM στη Γερμανία.

Ακόμα και η αρχική έκδοση των 7.990 ευρώ προσφέρει αυτονομία έως 75 χιλιόμετρα, η οποία μπορεί να καλυφθεί με ταχύτητα έως 45 km/h. Αυτό το καθιστά ιδανικό για την καθημερινή κυκλοφορία στην πόλη, ενώ με κύκλο στροφής μόλις 7,20 m, το Rocks-e μπορεί επίσης να ξεπεράσει τις στενές στροφές και να χωρέσει σε μικρούς χώρους στάθμευσης.

Η μπαταρία 5,5 kWh του Opel Rocks-e μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε περίπου 3,5 ώρες μέσω οικιακής πρίζας. Το συνοδευτικό καλώδιο φόρτισης μήκους τριών μέτρων είναι μόνιμα τοποθετημένο στο όχημα και απλώς βγαίνει από την πόρτα του συνοδηγού όταν χρειάζεται. Η Opel προσφέρει έναν προσαρμογέα για φόρτιση σε δημόσιο σταθμό φόρτισης.

Χαρακτηριστικό για το Rocks-e είναι η διχρωμία στο εμπρός και πίσω μέρος, καθώς και η νέα εμφάνιση της μάρκας Opel Vizor. Τα πλαϊνά μαρσπιέ και το αμάξωμα υπογραμμίζουν περαιτέρω τη στιβαρή εμφάνιση. Οι πόρτες και στις δύο πλευρές (οι οποίες κλείνουν από μέσα με ιμάντες σε κίτρινο χρώμα Opel) είναι πανομοιότυπες. Η πόρτα του συνοδηγού περιστρέφεται προς τα εμπρός ως συνήθως, ενώ η πόρτα του οδηγού περιστρέφεται προς τα πίσω στην αντίθετη κατεύθυνση.

Share: