Οι πωλήσεις EV και PHEV διπλασιάστηκαν το 2021, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων, καθώς άγγιξαν τα 6,6 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως, με τις πωλήσεις μόνο μιας εβδομάδας να είναι περισσότερες από αυτές που σημειώθηκαν όλο το 2012.

Αυτό αναφέρεται στην τελευταία έκδοση του ετήσιου Global Electric Vehicle Outlook. Παρά τις πιέσεις στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, οι πωλήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται έντονα τους πρώτους μήνες του 2022, με 2 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχουν πουληθεί παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο.

Αυξημένα, δηλαδή, κατά τρία τέταρτα από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2021 ήταν περίπου 16,5 εκατ., τριπλάσιος από τον αριθμό του 2018.

Στην Κίνα, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχεδόν τριπλασιάστηκαν το 2021 σε 3,3 εκατ., αντιπροσωπεύοντας περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου συνόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στην Ευρώπη (αύξηση κατά 65% σε 2,3 εκατ.) και στις Ηνωμένες Πολιτείες (υπερδιπλασιάστηκαν σε 630.000).

Να σημειωθεί ότι σήμερα η τιμή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Κίνα είναι μόνο 10% μεγαλύτερη από αυτή των συμβατικών οχημάτων, σε σύγκριση με 45% έως 50% κατά μέσο όρο σε άλλες μεγάλες αγορές.

Share: