Η νεοσύστατη εταιρεία μπαταριών για EV, Britishvolt υπέγραψε συμφωνία με μια ερευνητική εγκατάσταση που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την ανάπτυξη μπαταριών με υψηλή περιεκτικότητα σε νικέλιο και πιο πυκνά ενεργειακά υλικά, καθώς ετοιμάζεται για μαζική παραγωγή.

Η ζήτηση για νικέλιο αναμένεται να εκτοξευθεί κατά την επόμενη δεκαετία, καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν ευρέως διαδεδομένα. Το νικέλιο ενισχύει την αποθήκευση ενέργειας στην κάθοδο μιας μπαταρίας, η οποία με τη σειρά της επεκτείνει την εμβέλεια ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να ενισχύσει την εμβέλεια των EV με μεγάλες επενδύσεις στην έρευνα για μπαταρίες με μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα.

Η Britishvolt δήλωσε ότι έχει συνάψει διετή συμφωνία πολλών εκατομμυρίων λιρών με το Κέντρο Βιομηχανικής Ανάπτυξης Μπαταριών του Ηνωμένου Βασιλείου (UKBIC) για την ανάπτυξη, τη συναρμολόγηση της επόμενης γενιάς δειγματικών κυψελών μπαταρίας για μαζική παραγωγή και εμπορική διάθεση.

Το UKBIC είναι μια χρηματοδοτούμενη από την κυβέρνηση εγκατάσταση που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία να φέρει νέες τεχνολογίες μπαταριών στην αγορά.

Η Britishvolt εξασφάλισε την υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης για το σχεδιαζόμενο εργοστάσιο μπαταριών στη βόρεια Αγγλία, ξεκλειδώνοντας 1,7 δισεκατομμύρια λίρες σε ιδιωτική χρηματοδότηση.

Το εργοστάσιο 30 γιγαβατώρων (GWh) της startup στο Μπλάιθ θα πρέπει να ξεκινήσει την παραγωγή το 2023. Θα κατασκευαστεί σε τρεις φάσεις και όταν φτάσει στην αιχμή της παραγωγής το 2027 θα πρέπει να είναι σε θέση να παράγει πακέτα μπαταριών για πάνω από 300.000 οχήματα ετησίως.

Share: