Το Genesis GV60 βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα E-GMP (Electric-Global Modular Platform) που χρησιμοποιούν επίσης τα Hyundai Ioniq 5 και Kia EV6. Μπορεί να θεωρηθεί ως η πιο πολυτελής και premium εναλλακτική λύση σε αυτά τα δύο και η σχεδιαστική γλώσσα ταιριάζει με άλλα τρέχοντα μοντέλα της Genesis.

Το “G” στην ονομασία αντιπροσωπεύει τη Genesis, το “V” αντιπροσωπεύει την ευελιξία του EV και σύμφωνα με την τρέχουσα ονοματολογία της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι μικρότεροι αριθμοί δίνουν έμφαση στην αθλητικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία το προωθεί ως το “πιο αθλητικό μοντέλο της”.

Το μπροστινό μέρος του GV60 είναι άμεσα αναγνωρίσιμο χάρη στους προβολείς “Quad Lamps” και διαθέτει επίσης τη μάσκα Crest της μάρκας, αν και έχει επαναδιαμορφωθεί και είναι μικρότερη από ό,τι σε άλλα μοντέλα Genesis. Επίσης, έχει σχεδιαστεί ένα καπό σε στυλ κελύφους αχιβάδας.

Βλέποντας το GV60 από το πλάι, θα παρατηρήσετε ότι έχει κάμερες στη θέση των παραδοσιακών εξωτερικών καθρεπτών. Διαθέτει επίσης ηλεκτρικές χειρολαβές θυρών που αναδύονται καθώς οι επιβάτες πλησιάζουν το SUV. Το εικονιζόμενο παράδειγμα έχει επίσης πολύ εντυπωσιακές ζάντες.

Στο πίσω μέρος του GV60 βρίσκονται τα πίσω φώτα LED Two Line, μια σταθερή πίσω αεροτομή και μια γραμμή οροφής σε σχήμα κουπέ.

Το εσωτερικό του Genesis GV60 διαθέτει επίσης μερικές πολύ μοναδικές πινελιές, με πιο χαρακτηριστική την Crystal Sphere. Όταν το όχημα είναι απενεργοποιημένο, η Crystal Sphere αποτελεί μέρος του φωτισμού διάθεσης του οχήματος και όταν είστε έτοιμοι να οδηγήσετε, η σφαίρα περιστρέφεται και εμφανίζεται ο επιλογέας shift-by-wire.

Άλλα βασικά σημεία της καμπίνας του GV60 περιλαμβάνουν μια αιωρούμενη κονσόλα, οθόνες για τις κάμερες των πίσω πτερύγων, έναν μεγάλο ψηφιακό πίνακα οργάνων και ένα εξέχον σύστημα infotainment με οθόνη αφής.

Η Genesis δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανακοινώσει τις τεχνικές προδιαγραφές του GV60, αλλά αναμένεται να το κάνει τους επόμενους μήνες.

Share: