Η Bosch παρουσίασε τις καινοτομίες της για την επερχόμενη σεζόν των e-bike, συμπεριλαμβανομένου ενός έξυπνου συστήματος και μιας νέας εφαρμογής για περισσότερη συνδεσιμότητα. Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε επίσης μια νέα μπαταρία, τη μεγαλύτερη μπαταρία ηλεκτρικού ποδηλάτου μέχρι σήμερα, με χωρητικότητα 750 Wh.

Σύμφωνα με τα συστήματα eBike της Bosch, το έξυπνο σύστημα αποτελείται από την εφαρμογή «eBike Flow», τη μονάδα ελέγχου, την οθόνη, την μπαταρία και τη μονάδα κίνησης. Η ίδια η μονάδα κίνησης είναι ελάχιστα προσαρμοσμένη για τη σεζόν 2022. Αυτό περιλαμβάνει μια νέα πλακέτα κυκλώματος που αναβαθμίζει το ‘Drive Unit Performance Line CX’ για το έξυπνο σύστημα.

Οι αναβάτες θα βρουν την εφαρμογή χρήσιμη για ενσωμάτωση  εφαρμογών γυμναστικής, προσαρμογή των τρόπων οδήγησης και αυτόματη καταγραφή δραστηριοτήτων οδήγησης. Το τελευταίο χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του ποδηλάτου για να ξεκινήσει αυτόματα την εγγραφή δραστηριότητας. Αυτό σημαίνει ότι οι αναβάτες που θέλουν να παρακολουθήσουν τη διαδρομή τους δεν χρειάζεται να ψάχνουν τα τηλέφωνά τους ενώ οδηγούν για να κάνουν χειροκίνητο κλικ στην “εγγραφή”.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η εφαρμογή eBike Flow θα είναι η «κεντρική σύνδεση με το eBike και έτσι το κλειδί για τη συνδεδεμένη εμπειρία ποδηλασίας». Είναι δυνατές επίσης οι ενημερώσεις over the air μέσω της εφαρμογής, η οποία υποτίθεται ότι διατηρεί το ηλεκτρικό ποδήλατο ενημερωμένο και προσθέτει περισσότερες δυνατότητες.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το τηλεχειριστήριο LED. Η μικρή, στιβαρή μονάδα είναι τοποθετημένη στο τιμόνι και μπορεί να λειτουργήσει με τον αντίχειρα. Η κατάσταση της μπαταρίας, καθώς και το αντίστοιχο επίπεδο υποστήριξης, μπορούν να διαβαστούν μέσω του ομώνυμου LED. Με το χειριστήριο μέσω του τηλεχειριστηρίου LED, το e-bike μπορεί επίσης να οδηγηθεί χωρίς οθόνη-αφού ειδικά με τα ποδήλατα e-mountain, η οθόνη συχνά παραλείπεται.

Μια οθόνη είναι ακόμα διαθέσιμη ως επιλογή. Τα δεδομένα φυσικής κατάστασης και οδήγησης μπορούν να διαβαστούν μέσω της μονάδας που ονομάζεται Kiox 300. Το Kiox 300 λειτουργεί χωρίς κουμπιά, ο έλεγχος γίνεται μέσω της μονάδας τηλεχειριστηρίου LED.

Η Bosch στοχεύει επίσης να ενσωματώσει την επικοινωνία Bike-to-X ως μέρος του πλαισίου internet-of-things (IoT). Με μια πολύ πρακτική έννοια, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδεθείτε με αυτοκίνητα και φορτηγά, έτσι ώστε τα ηλεκτρικά ποδήλατα να μπορούν να δίνουν σήματα έγκαιρης προειδοποίησης, προστατεύοντας καλύτερα τους αναβάτες όπου δεν υπάρχουν ειδικοί ποδηλατόδρομοι ή μονοπάτια.

Για ιδιαίτερα μεγάλες περιηγήσεις και πολλά μέτρα υψόμετρο, η Bosch θα προσφέρει επίσης μπαταρία 750 Wh στο μοντέλο του 2022. Το PowerTube 750 ζυγίζει 4,4 κιλά, αλλά μπορεί ακόμα να ενσωματωθεί στο πλαίσιο e-bike. Με τον φορτιστή 4Α, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε έξι ώρες και είναι μισογεμάτη σε δύο ώρες.

Share: