Η Kawasaki ανέβηκε στο… ηλεκτρικό άρμα, καθώς ανακοίνωσε ότι όλες οι μοτοσικλέτες της που πωλούνται στις ανεπτυγμένες αγορές θα λειτουργούν με μπαταρίες μέχρι το 2035.

Η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε την κίνηση αυτή σε μια πρόσφατη ενημέρωση για την επιχειρηματική πολιτική που περιγράφει την προσπάθειά της για ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι θα επενδύσει σε συστήματα κίνησης υδρογόνου και δήλωσε ότι θα παρουσιάζει κατά μέσο όρο 16 νέα μοντέλα μοτοσικλετών ετησίως έως το 2025, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών και υδρογονοκίνητων μοντέλων.

Ενώ οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεχίζουν να αυξάνονται έντονα στις ανεπτυγμένες αγορές, οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες υστερούν σε αυτό το τμήμα.

Υπάρχουν κάποιες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και σκούτερ στην αγορά, αλλά οι περισσότερες επικεντρώνονται σε εργαζόμενους και όχι στους λάτρεις της μοτοσικλέτας που συνήθως αγοράζουν μοτοσικλέτες από την Kawasaki.

Πρέπει να ξεπεραστούν ορισμένες προκλήσεις για να κυκλοφορήσουν οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες στη μαζική αγορά. Η πιο προφανής είναι η σημασία της υπέρβασης του βάρους των ηλεκτροκινητήρων και των συστοιχιών μπαταριών.

Ο πρόεδρος της Kawasaki Hashimoto Yasuhiko έχει παραδεχτεί ότι μια πρόκληση για τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες θα είναι πράγματι η αντιμετώπιση της σημασίας των παραδοσιακών ήχων και δονήσεων του κινητήρα που αγαπούν οι λάτρεις. Λέει ότι η Kawasaki εργάζεται πάνω σε αυτό.

Share: