Η Williams Advanced Engineering (WAE), της οποίας η τεχνική εξειδίκευση βοήθησε στη δημιουργία τεχνολογιών για τη Formula E, την Extreme E και πολλά άλλα καινοτόμα προγράμματα οχημάτων, θα βοηθήσει τώρα στην παράδοση ηλεκτρικών στρατιωτικών οχημάτων για την αμυντική αγορά των ΗΠΑ.

Η WAE, που γεννήθηκε από την ομάδα της Formula 1, Williams Racing Team, θα συνεργαστεί με τη Jankel, σχεδιάστρια και κατασκευάστρια συστημάτων άμυνας, ασφάλειας και προστασίας ΜΚΟ υψηλών προδιαγραφών,  για την παροχή υπηρεσιών και τεχνολογιών σε βασικούς εργολάβους στην αμυντική αγορά των ΗΠΑ. Οι δύο εταιρείες θα εργαστούν σε κοινά έργα για τον εξηλεκτρισμό παλαιού τύπου και νέων στόλων στρατιωτικών οχημάτων σε όλη την αμερικανική στρατιωτική υπηρεσία.

Η εταιρεία Jankel με έδρα τη Νότια Καρολίνα πρωτοστατεί στις ΗΠΑ με μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό, την κατασκευή και την παροχή τεχνολογιών και λύσεων ενσωμάτωσης οχημάτων στην αμυντική αγορά των ΗΠΑ. Η Williams Advanced Engineering είναι γνωστή για την παροχή τεχνικής καινοτομίας, μηχανικής και εξειδικευμένων λύσεων ηλεκτρικών οχημάτων παγκόσμιας κλάσης σε πολλές εφαρμογές. Η WAE είναι πρωτοπόρος στα συστήματα μπαταριών, στη διαχείριση μπαταριών και στις λύσεις ηλεκτροκίνησης EV σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, οι μεταφορές, η εξόρυξη και η άμυνα.

Η εταιρική σχέση θα συνδυάσει συμπληρωματικές τεχνολογίες και δυνατότητες που θα βοηθήσουν στην πρόοδο των στρατιωτικών υβριδικών πρότζεκτ και ηλεκτροκίνησης, ανεξάρτητα από το μέγεθος, από ένα ελαφρύ όχημα έως ένα κύριο άρμα μάχης. Η εμπειρία, η καινοτομία και η τεχνογνωσία και των δύο εταιρειών θα συνδυαστούν για να αξιοποιήσουν την ολοκλήρωση, την επίλυση προβλημάτων και την προσαρμοσμένη προσέγγιση που απαιτείται για την επίλυση του στρατιωτικού προβλήματος, απαραίτητη για την αντιμετώπιση των στρατιωτικών προκλήσεων του 21ου αιώνα.

Ο Craig Wilson, Διευθύνων Σύμβουλος της Williams Advanced Engineering δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία έρχεται για να υποστηρίξει την ενσωμάτωση και την παροχή λύσεων στα EV και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ομάδα της Jankel, συνδυάζοντας τους επιμέρους τομείς εμπειρογνωμοσύνης μας για την παροχή καινοτόμων και προηγμένων λύσεων για την αμερικανική αμυντική αγορά».

Ο Andrew Jankel, Πρόεδρος του Ομίλου Jankel, δήλωσε: «Η Jankel είναι ιστορικά γνωστή σε όλο τον κόσμο για την παροχή εξαιρετικών μετατροπών οχημάτων επιβίωσης και ενσωμάτωσης πολύπλοκων συστημάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα στρατηγική της εταιρείας μας, επεκτείνουμε επίσης την τεχνογνωσία μας για να ενσωματώσουμε προηγμένες τεχνολογίες, όπως απομακρυσμένα αυτόνομα συστήματα, κυβερνοασφάλεια και ηλεκτροδότηση πλατφόρμας ». Και πρόσθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτήν τη συνεργασία με την Williams Advanced Engineering για να αξιοποιήσουμε ορισμένες κορυφαίες τεχνολογίες παγκοσμίως και να φέρουμε το καλύτερο στον αμερικανικό στρατό, παρέχοντας πιθανές λύσεις EV σε ολόκληρη τη γκάμα οχημάτων του, τόσο παλιά όσο και νέα».

Share: