Ακούγεται απίστευτο, όμως είναι πέρα ως πέρα αληθινό: ο Δήμος της Γλασκώβης έχει… ξεχάσει 200 EV σε αποθήκη εδώ και δύο χρόνια!

Οι τοπικές κυβερνήσεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη μείωση των εκπομπών από τις μεταφορές στις πόλεις. Οι ενέργειές τους είναι τεράστιας σημασίας λόγω της έλξης που ασκούν τα οχήματά τους στους πολίτες, καθώς και της επίδρασης που έχουν στις πωλήσεις στην περιοχή.

Τώρα έρχεται η είδηση ότι η πόλη που είναι υπεύθυνη για τη φιλοξενία της συνόδου κορυφής για το κλίμα COP26, η σκωτσέζικη πόλη της Γλασκώβης, διαθέτει 200 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βρίσκονται σε αδράνεια εδώ και δύο χρόνια και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ούτε μία φορά1

Αυτό ανακαλύφθηκε από τοπικό μέσο ενημέρωσης, το οποίο βρήκε συνολικά 202 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και φορτηγά καλυμμένα με ένα παχύ στρώμα σκόνης σε χώρο στάθμευσης, τα οποία περίμεναν επί δύο χρόνια να ξεκινήσουν οι εργασίες για τον δημοτικό στόλο.

Το τοπικό συμβούλιο αγόρασε τα Nissan LEAF και e-NV200, τα οποία θα χρησίμευαν ως μέσο μεταφοράς για διάφορα τμήματα συντήρησης της πόλης.

Τα οχήματα αυτά όχι μόνο δεν χρησιμοποιήθηκαν, αλλά για την αντικατάστασή τους μισθώθηκε ένας στόλος μίνι λεωφορείων, με πρόσθετο κόστος 400.000 λιρών.

Η εξήγηση της τοπικής κυβέρνησης είναι ότι η αγορά έγινε λίγο πριν από την έκρηξη της κρίσης του κοροναϊού. Μια πανδημία η οποία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συμβουλίου, «σήμαινε ότι δεν ήταν δυνατόν να διασφαλιστεί ότι το προσωπικό που τα οδηγούσε είχε τα προσόντα να οδηγεί τον στόλο».

Για το λόγο αυτό, εκτός από τη μη χρήση των αυτοκινήτων και των φορτηγών, αποφασίστηκε η ενοικίαση ενός στόλου πετρελαιοκίνητων μίνι λεωφορείων για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων στους προορισμούς τους.

Η αντιπολίτευση επέκρινε έντονα το γεγονός ότι, παρά την αιτιολόγηση των υγειονομικών μέτρων, αυτά έχουν ήδη αλλάξει σημαντικά, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, οπότε η επένδυση θα έπρεπε να αποδίδει.

Share: