Πριν από μερικές εβδομάδες, η Lotus παρουσίασε το τελευταίο της μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το Emira .

Μετά το λανσάρισμά του, όλα τα νέα οχήματα που αναπτύσσει η βρετανική εταιρεία θα είναι 100% ηλεκτρικά. Με τη νέα γκάμα μηδενικών εκπομπών ρύπων, η Lotus θα επιδιώξει να σταθεί στο ύψος των πολυτελών εταιρειών όπως η Maserati ή η Porsche, αιχμές του δόρατος της Stellantis και του ομίλου Volkswagen αντίστοιχα.

Αν και τα σπορ αυτοκίνητά της θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται στο Hethel, τα σεντάν και τα SUV που αναπτύσσει στο εξής η Lotus θα παράγονται στην, όπου βρίσκεται και η έδρα του τμήματος Lotus Technology, μια θυγατρική που θα είναι υπεύθυνη για την επιτάχυνση της καινοτόμου κίνησης της εταιρείας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Εκτός από το γνωστό hypercar Evija , η Lotus επιβεβαίωσε την ανάπτυξη τεσσάρων νέων ηλεκτρικών μοντέλων. Το πρώτο, γνωστό ως Type 132 , θα είναι ένα E-SUV που θα παρουσιαστεί το 2022.

Το 2023 θα φτάσει το Type 133 , ένα σπορ σεντάν της κατηγορίας E, ενώ το 2025 θα λανσαριστεί το Type 134 , ένα ελαφρώς πιο D-SUV. μικρότερο από το Type 132. Το τελευταίο που θα παρουσιαστεί θα είναι το Type 135 , ένα σπορ αυτοκίνητο νέας γενιάς που καλείται να αντικαταστήσει το Elise.

Στα τρία πρώτα (Type 132, Type 133 και Type 134), η Lotus θα χρησιμοποιήσει μια πρόσφατα ανεπτυγμένη πλατφόρμα που ονομάζεται Lotus Premium . Παρόλο που αυτή η αρχιτεκτονική θα είναι ιδιοκατασκευή, μπορούμε να περιμένουμε ότι θα διαθέτει πολλή τεχνολογία από τη μητρική Geely και από τη Volvo / Polestar, το κορυφαίο σουηδικό τμήμα του κινεζικού ομίλου.

Η πλατφόρμα Lotus Premium θα είναι σε θέση να υποστηρίξει αυτοκίνητα με μεταξόνιο μεταξύ 2.889 και 3.100 χιλιοστών, τα οποία θα εμπίπτουν μεταξύ των κατηγοριών C+ (compact) και E (executive). Οι συστοιχίες μπαταριών που χρησιμοποιούνται σε αυτή την αρχιτεκτονική θα έχουν χωρητικότητα μεταξύ 92 και 120 kWh , γεγονός που θα επιτρέψει στη Lotus να αναπτύξει οχήματα μεγάλης εμβέλειας.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο θα είναι η χρήση ενός ηλεκτρικού συστήματος 800 βολτ , μια τεχνολογία που θα επιτρέψει στα οχήματα της Lotus να έχουν πρόσβαση σε εξαιρετικά γρήγορες, υψηλής ισχύος φορτίσεις συνεχούς ρεύματος. Αυτή η λύση θα υπάρχει επίσης στα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της Maserati και της Porsche, καθώς και σε αυτά της Genesis, της premium μάρκας της Hyundai.

Αν και η ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι ακόμα άγνωστη, η Lotus έχει ήδη δημοσιεύσει μια πρώτη προεπισκόπηση στην οποία μπορείτε να δείτε την περίτεχνη ενεργή γρίλια που θα έχει το Type 132. Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αν και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει σκληρό αντίπαλο για το Tesla Model X , το οποίο σήμερα βασιλεύει στην κατηγορία.

Share: