Η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία TOGG θα είναι παρούσα στη CES 2022 που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας, παρουσιάζοντας τις τεχνολογίες της “Use-Case Mobility”.

Η TOGG, γνωστή και ως Turkey’s Automotive Joint Venture Group, αποτελείται από πέντε τοπικές εταιρείες που έχουν ενωθεί για να δημιουργήσουν μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων.

Η TOGG αποκάλυψε πρωτότυπα για το ηλεκτρικό SUV και το σεντάν της πριν από δύο χρόνια και πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή και των δύο μοντέλων θα ξεκινήσει το 2022.

Σε ανακοίνωσή της, η TOGG επιβεβαίωσε ότι οι τεχνολογίες Use-Case Mobility που θα φέρει στη CES θα συνθέσουν “προηγμένες τεχνολογίες ηλεκτρικής, αυτόνομης και συνδεδεμένης κινητικότητας μέσα σε μια σφαίρα σχεδιασμού”. Κατά πάσα πιθανότητα, η αυτοκινητοβιομηχανία θα φέρει μαζί της τα ηλεκτρικά πρωτότυπα SUV και sedan, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Τόσο το SUV όσο και το sedan θα προσφέρονται σε διαμορφώσεις με έναν και δύο κινητήρες. Τα entry-level μοντέλα θα είναι πισωκίνητα με έναν μονό ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδει 200 ίππους, ενώ τα flagship μοντέλα θα προσθέσουν έναν ηλεκτροκινητήρα μπροστά, με αποτέλεσμα να αποδίδουν συνδυαστικά 400 ίππους. Οι εκδόσεις με διπλό κινητήρα θα φτάνουν τα 100 km/h σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ οι εκδόσεις με μονό κινητήρα θα φτάνουν το ίδιο σημείο σε 7,6 δευτερόλεπτα.

Τα πρώτα στοιχεία για την αυτονομία δείχνουν ότι τα βασικά μοντέλα θα μπορούν να διανύουν τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, ενώ τα μοντέλα με διπλό κινητήρα θα έχουν αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα.

Η TOGG θα κατασκευάζει τα οχήματά της σε εργοστάσιο στην περιοχή Gemlik της επαρχίας της Προύσας, το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022.

Share: