Η MG παρουσίασε τα τελευταία νέα σχετικά με το MG4 , το νέο συμπαγές ηλεκτρικό που θα μπορούσε να εισαχθεί και στην ελληνική αγορά, αλλά…

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της MG που βασίζεται στη νέα MSP (Modular Scalable Platform) που αναπτύχθηκε από τη μητρική εταιρεία SAIC Motor.

Με μήκος 4.287 mm, πλάτος 1.836 mm και ύψος 1.504 mm, το πεντάθυρο χάτσμπακ στοχεύει να είναι ένα δυναμικό αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα διαθέτει αρκετό χώρο για μια πενταμελή οικογένεια.

Το αυτοκίνητο διαθέτει τη σχεδίαση της μπαταρίας “One Pack”. Η τιμή του πάχους επιτεύχθηκε χάρη στην οριζόντια διάταξη των κυψελών της μπαταρίας, με ουσιαστική βελτιστοποίηση της αποτελεσματικής χρήσης του χώρου – σύμφωνα με την MG. Το σύστημα ψύξης επανασχεδιάστηκε για την περίσταση.

Η μπαταρία του MG4 Electric θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε δύο χωρητικότητες, 51 kWh και 64 kWh . Στη δεύτερη περίπτωση, θα μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως και 450 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP, σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώνει η κινεζική εταιρεία (η 51 kWh φτάνει τα 350 χιλιόμετρα). Το λανσάρισμα αυτού του νέου μοντέλου της MG στην Ευρώπη, στη σημαντική κατηγορία C, αναμένεται το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Η MG έχει επιλέξει κατανομή βάρους 50:50 και κίνηση στους πίσω τροχούς. Για λόγους ύψους και ισορροπίας, επιλέχθηκε μια μπαταρία με πάχος 110 mm , μία από τις λεπτότερες στην κατηγορία. Όσον αφορά την μπαταρία με την υψηλότερη χωρητικότητα, ο ηλεκτροκινητήρας θα αποκτήσει μέγιστη ισχύ 150 kW, ενώ θα υπάρχει τιμή 125 kW στην έκδοση με μπαταρία 51 kWh.

Share: