Η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη Lamborghini θα είναι ένα crossover SUV με επιδόσεις GT. Ένα ακραίο 2+2, λοιπόν, με κορυφαίο εσωτερικό και στυλ που θα υιοθετήσει αργότερα η ηλεκτρική έκδοση του SUV Urus.

Αυτό αποκαλύφθηκε από το περιοδικό Autocar, το οποίο επικαλείται τον CEO της Lambo Stephan Winkelmann. Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα φτάσει το 2028, ενώ θα ακολουθήσει σχετικά άμεσα το επόμενο EV, το Urus δεύτερης γενιάς.

Η εν λόγω στρατηγική θα είναι θεμελιώδης και για την υπόλοιπη γκάμα, που αποτελείται από τα σούπερ σπορ αυτοκίνητα, τα οποία αναμένεται να διατηρήσουν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης για άλλες δύο γενιές, παράλληλα με την μπαταρία. Εν ολίγοις, οι διάδοχοι των Huracan και Aventador θα είναι plug-in υβριδικά μέχρι τουλάχιστον το 2035.

Η Lamborghini δεν μπορεί να επιλέξει να γίνει πλήρως ηλεκτρική, ή τουλάχιστον να το σχεδιάσει σήμερα με προοπτική για τα επόμενα 10-15 χρόνια. Υπάρχουν τόσες πολλές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η μάρκα και η επιλογή να ακολουθήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες θα μπορούσε να είναι αντιπαραγωγική για περιοχές του πλανήτη όπου οι περιβαλλοντικές φιλοδοξίες δεν θα είναι πιθανώς τόσο αυστηρές. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, τη Μέση Ανατολή, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και την Άπω Ανατολή γενικότερα.

Το μελλοντικό 2+2 ηλεκτρικό Crossver θα μπορούσε να εμπνευστεί από το πρωτότυπο Estoque, που παρουσιάστηκε το 2008. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα Artemis που αναπτύχθηκε από την Audi, η οποία θα υιοθετηθεί και από την ηλεκτρική Bentley.

Share: