Ο DeLorean, η οποία έχει ως στόχο να επαναφέρει το διάσημο επώνυμο που συνόδευε το μοντέλο DMC-12 τη δεκαετία του 1980, παρουσίασε δύο νέα ηλεκτρικά concept cars.

Οι δύο ιδέες είναι μια πιο φουτουριστική ερμηνεία του Alpha5 για το 2024, που ονομάζεται “Plasmatail”, και ένα buggy με την ονομασία “Omega”, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά από το 2040.

Το Plasmatail είναι ουσιαστικά μια παραλλαγή shooting brake του ήδη μεγάλου σε μήκος Alpha5, με μια πίσω αεροτομή για να του δώσει μια πιο σπορ εμφάνιση. Η ουρά είναι επανασχεδιασμένη, δείχνοντας ξεκάθαρα το αυξημένο βάθος του σώματος. Το κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ καλύπτεται από την προαναφερθείσα αεροτομή της οροφής, ενώ τα πίσω φώτα LED τριών επιπέδων σε όλο το πλάτος και ο έντονος διαχύτης προέρχονται από το κουπέ. Παρά το διαφορετικό στυλ αμαξώματος, η DeLorean διατήρησε επίσης τις μεγάλες πόρτς που ανοίγουν σε σχήμα φτερών γλάρου, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της μάρκας.

Προχωρώντας στο δεύτερο πρωτότυπο αυτοκίνητο, το DeLorean Omega είναι ένα off-road όχημα τύπου dune buggy σχεδιασμένο για το 2040. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Omega είναι εμπνευσμένο από το θρυλικό Baja και αντιπροσωπεύει μια “απόκλιση από την παραδοσιακή σχεδίαση αυτοκινήτων”.

Το Omega έχει αεροδυναμική σιλουέτα, με γραμμή οροφής τύπου κουπέ, πόρτες με φτερά, φώτα LED που προεξέχουν από το αμάξωμα, ελαχιστοποιημένους προφυλακτήρες, χωρίς πλευρικά παράθυρα και ενισχυμένους τροχούς. Παρά την υψηλή απόσταση από το έδαφος, το off-roader φαίνεται ιδιαίτερα αεροδυναμικό και είναι σχεδόν δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι υπάρχει χώρος για δύο άτομα που κάθονται άνετα.

Share: