H σουηδική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδόσεων OEM Polestar ανακοίνωσε πως στοχεύει να δημιουργήσει το πρώτο πραγματικά κλιματικά ουδέτερο αυτοκίνητο έως το 2030.

Οι περιβαλλοντικοί εμπειρογνώμονες προειδοποίησαν ότι η αντιστάθμιση δεν είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα. Παραμένουν ερωτήματα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη ικανότητα των δασών να απορροφούν άνθρακα, καθώς ένα δάσος μπορεί να κοπεί, να καταστραφεί από πυρκαγιά ή να αλλάξει από την κλιματική αλλαγή. Το project Polestar 0 θα οδηγήσει την «σχεδίαση προς το μηδέν» προς την εξάλειψη των εκπομπών και όχι αντισταθμίζοντας με φύτευση δέντρων.

«Η αντιστάθμιση είναι ένα cop-out. Σπρώχνοντας τους εαυτούς μας για να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο με ουδέτερο κλίμα, είμαστε αναγκασμένοι να φτάσουμε πέρα ​​από ό, τι είναι δυνατό σήμερα. Θα πρέπει να αμφισβητήσουμε τα πάντα, να καινοτομήσουμε και να κοιτάξουμε στις εκθετικές τεχνολογίες καθώς σχεδιάζουμε με γνώμονα το μηδέν. »

Thomas Ingenlath, Διευθύνων Σύμβουλος Polestar

Η επικεφαλής βιωσιμότητας της Polestar, Fredrika Klarén, υπογραμμίζει: «Είμαστε ηλεκτρικοί, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τους κινητήρες καύσης που παράγουν τοξικές εκπομπές – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η δουλειά μας έχει ολοκληρωθεί. Θα εργαστούμε τώρα για την εξάλειψη όλων των εκπομπών που προέρχονται από την παραγωγή. Τώρα είναι μια ιστορική και συναρπαστική στιγμή για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, μια ευκαιρία να αδράξουν τη στιγμή, να κάνουν καλύτερα και να τολμήσουν να χτίσουν το όνειρο των ουδέτερων κλιματικά και όμορφων αυτοκινήτων. “

Η κλιματική δράση έχει ήδη ενσωματωθεί σε όλη την επιχείρηση της Polestar και οι κλιματολογικοί στόχοι ενσωματώνονται στο σύστημα μπόνους των εργαζομένων της.

Ο Thomas Ingenlath προσθέτει: «Οι καταναλωτές είναι μια τεράστια κινητήρια δύναμη στη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία. Πρέπει να τους δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία για τη λήψη ενημερωμένων και ηθικών αποφάσεων. Αυτό καθιστά τα πράγματα πολύ ξεκάθαρα. Σήμερα, το Polestar 2 αφήνει τις πύλες του εργοστασίου με αποτύπωμα άνθρακα. Το 2030 θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα αυτοκίνητο που δεν θα το κάνει.”

Share: