Μπορεί η έλευση του νέου Hyundai Ioniq 5 στη χώρα μας να τοποθετείται για τους θερινούς μήνες του 2021, ωστόσο στην Κορέα έχουν ήδη ξεκινήσει να πωλούνται τα πρώτα οχήματα.

Το ερώτημα που απασχολούσε πολλούς επίδοξους αγοραστές του Ioniq 5 είχε να κάνει με τις διαστάσεις και τους διαθέσιμους χώρους του «βασικού» ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να μας λυθούν οι όποιες απορίες, μέσω του βίντεο που έρχεται από την Κορέα και βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Όπως φαίνεται στο βίντεο, λοιπόν, το κορεάτικο μοντέλο είναι μεγαλύτερο σε όλες τις διαστάσεις του από το Tesla Model 3< το οποίο κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό στη χώρα μας.

Τι σημαίνει αυτό; Πως αντιστοίχως αυξημένες θα είναι και οι εσωτερικές διαστάσεις του Ioniq 5, γεγονός μόνο ευεργετικό για τους επίδοξους ιδιοκτήτες του.

Το Hyundai Ioniq 5 υποστηρίζει φόρτιση τόσο 400 όσο και 800 volt, όπερ σημαίνει πως σε έναν super charger 3560 kW μπορεί να φορτίσει από το 10% έως το 80% σε λιγότερα από 20 λεπτά! Επίσης μια πεντάλεπτη φόρτιση μπορεί να προσφέρει αυοτονία 100 χιλιομέτρων, με βάση το πρωτόκολλο WLTP.

Share: