Την προκήρυξη νέων διαγωνισμών από τα έργα που ωριμάζει η εταιρεία, ετοιμάζει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Πρώτη, αναμένεται η προκήρυξη φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 65MW στη Δυτική Μακεδονία.

Ο Φ/Β Σταθμός που θα προχωρήσει άμεσα θα εγκατασταθεί στην απόθεση Βόρειου Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

Η έκταση, συνολικού εμβαδού είναι περίπου 1.050 στρεμμάτων και εντάσσεται στον «πυρήνα» ανάπτυξης φωτοβολταϊκών σταθμών της Ζώνης Απολιγνιτοποίησης.

Στο Φ/Β Σταθμό αναμένεται να εγκατασταθούν Φ/Β πλαίσια με τεχνολογία διπλής όψεως (bifacial) για αυξημένη δυνατότητα παραγωγής, εκμεταλλευόμενοι και την ηλιακή ενέργεια που προσπίπτει στην οπίσθια πλευρά τους.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι άδειες παραγωγής για πλωτά φωτοβολταϊκά και μονάδες αποθήκευσης που έχει αιτηθεί η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λειτουργία μονάδες της εταιρείας θα φθάσουν το επόμενο διάστημα στα 250 MW ενώ ο στόχος εντός τριετίας είναι το 1,5GW με ενδιάμεσο «σκαλοπάτι» τα 500 MW στο τέλος του 2022.

Share: