Τα ηλεκτρικά οχήματα ήρθαν για να μείνουν. Αλλά το μεγάλο ερώτημα που πλανάται πάνω από αυτά τα κομψά, αθόρυβα οχήματα παραμένει: Η αυτονομία τους επαρκεί για να σας μεταφέρουν εκεί που επιθυμείτε;

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, προέβλεψε μάλιστα ότι το Model Y θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το επόμενο έτος.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Tesla, η Ford, ο όμιλος Volkswagen και η General Motors στρέφονται γρήγορα προς μοντέλα με μπαταρίες.

Ενώ οι γενναιόδωρες κρατικές επιδοτήσεις και οι όλο και πιο αυστηροί κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων συμβάλλουν στην αύξηση της ζήτησης, ένας αριθμός παραγόντων επηρεάζει την αγορά.

Πρόκειται για παράγοντες όπως το στυλ ενός αυτοκινήτου, το πόσο γρήγορα φορτίζει η μπαταρία του και φυσικά η τιμή του.

Ωστόσο, τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας συμφωνούν ότι ένα μεγάλο μέρος της αγοράς δεν θα εξετάσει καν το ενδεχόμενο αγοράς ενός ηλεκτρικού οχήματος εάν η αυτονομία του δεν καλύπτει τις ανάγκες του.

Οι συνεχείς βελτιώσεις στην κατασκευή των κυψελών αυξάνουν διαρκώς την εμβέλεια των ηλεκτρικών οχημάτων, με ορισμένα από τα τελευταία μοντέλα να μπορούν να φτάσουν τόσο μακριά όσο και οι ανταγωνιστές τους με κινητήρα εσωτερικής καύσης!

Όπως μαρτυρά και η σχετική λίστα, ήδη η Ford έχει… πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής την Tesla, με το νέο Mustang Mach-E να έχει σχεδόν ίδια αυτονομία με το καλιφορνέζικο sedan.

Share: