Το BMW Group συνεχίζει τη ραγδαία εντατικοποίηση της ηλεκτροκίνησης. Η εταιρεία θα προσφέρει πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το τέλος της χρονιάς τα BMW i3, MINI Cooper SE και BMW iX3, καθώς και τις δυο ναυαρχίδες καινοτομίας, BMW iX και BMW i4.

Από τώρα μέχρι το 2025, το BMW Group θα αυξήσει τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων κατά μέσο όρο πάνω από 50% το χρόνο – δέκα φορές παραπάνω από τον αριθμό που πωλήθηκαν το 2020.

Με βάση την τρέχουσα πρόβλεψη της αγοράς, η εταιρεία εκτιμά ότι τουλάχιστον το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων θα προέρχονται από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα το 2030.

Συνολικά, την επόμενη δεκαετία, το BMW Group θα κυκλοφορήσει περίπου δέκα εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους.

 

Παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής συστημάτων e – drive με επίκεντρο τη Γερμανία

Οι μπαταρίες υψηλής τάσης και τα εξαρτήματα των μπαταριών που απαιτούνται για όλες τις ηλεκτροκίνητες BMW και MINI προέρχονται από τα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών της εταιρείας στο Ντίνγκολφινγκ, τη Λειψία και το Ρέγκενσμπουργκ (Γερμανία), καθώς και από το Σπάρτανμπουργκ (ΗΠΑ) και το Σενγιάνγκ (Κίνα).
Το BMW Group έχει τοπικοποιήσει την παραγωγή μπαταριών στην Ταϊλάνδη στο εργοστάσιό του Ραϊόνγκ, όπου συνεργάζεται με το Dräxlmaier Group.

Στο Μόναχο βρίσκεται το πιλοτικό εργοστάσιο συστημάτων e-drive και το Battery Cell Competence Centre, όπου το BMW Group διεξάγει πλήρη ανάλυση των διαδικασιών δημιουργίας αξίας για τις κυψέλες μπαταριών και βελτιώνει την τεχνολογία των διαδικασιών παραγωγής.

Η εταιρεία κατασκευάζει ηλεκτροκινητήρες στο Κέντρο Αριστείας Παραγωγής Συστημάτων E-Drive στο  Ντίνγκολφινγκ και στο εργοστάσιο του BMW Group στο Λάντσχουτ. Το εργοστάσιο του BMW Group στο Στέιρ κατασκευάζει τα κελύφη για το σύστημα ηλεκτροκίνησης (e-drive) 5ης γενιάς.

Share: