Η Hermes επεκτείνει τις δοκιμές της με ηλεκτρικά ποδήλατα μεταφοράς προϊόντων! Στη Δρέσδη και τη Λειψία, δύο επιπλέον οχήματα από τη Citkar, δοκιμάζονται στα κέντρα των πόλεων.

Οι δοκιμές ξεκίνησαν ήδη στα τέλη Μαΐου και η εταιρεία εφοδιασμών περιγράφει την αρχική ανταπόκριση ως «πολύ θετική».

«Ιδιαίτερα σε πόλεις όπως η Λειψία και η Δρέσδη με τον υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο και την τεράστια συχνότητα στάσεων για το προσωπικό διανομής, τα συγκεκριμένα ποδήλατα είναι απλά μια τέλεια λύση στην παράδοση δεμάτων», λέει ο Martin Jugel, Διευθυντής Last Mile της περιοχής της Λειψίας στην Hermes Γερμανίας.

Τα δύο ποδήλατα θα δοκιμαστούν για τέσσερις εβδομάδες το καθένα στα κέντρα της Δρέσδης και της Λειψίας. Οι δύο εταίροι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα των δοκιμών για την περαιτέρω ανάπτυξη του ποδηλάτου μεταφοράς φορτίων.

«Έχουμε ήδη συνεργαστεί με ορισμένους κατασκευαστές ποδηλάτων αυτής της κατηγορίας, προκειμένου να προσαρμόσουμε τα ποδήλατα ακόμα καλύτερα στη συγκεκριμένη βιομηχανία», λέει ο Jugel, προσθέτοντας πως «μας αρέσει πολύ το citkar, διότι τα πλεονεκτήματα είναι προφανή».

Η Hermes χρησιμοποιεί 18 ηλεκτρικά ποδήλατα μεταφοράς εμπορευμάτων από την Onomotion στο Βερολίνο στο πλαίσιο μιας 12μηνης μακροχρόνιας δοκιμής.

Share: