Τον τελευταίο καιρό, τα Tesla έχουν αναλάβει… αστυνομικά καθήκοντα σε όλο τον κόσμο και φαίνεται ότι ήρθε η σειρά του Ηνωμένου Βασιλείου να εντάξει ένα Model 3 sedan στον αστυνομικό στόλο του.

Ο στόχος είναι πως θέλουν να δουν εάν είναι το κατάλληλο όχημα για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε πραγματικές συνθήκες.

Σύμφωνα με το Auto Express, το αυτοκίνητο κατασκευάζεται επίσημα από την Tesla UK, η οποία σχεδιάζει να το προσφέρει στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να μετρήσει το ενδιαφέρον για χρήση στους στόλους τους.

Αυτή η ώθηση προς την ηλεκτροκίνηση προέρχεται από τον στόχο του Ηνωμένου Βασιλείου να απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η δοκιμή είναι πιθανότατα μια προσπάθεια να διασφαλίσει το μέλλον των αστυνομικών υπηρεσιών.

Εκτός από τοον εξωτερικό χρωματισμό και τον φάρο που είναι τοποθετημένος στην οροφή, δεν είναι σαφές με τι άλλο έχει εξοπλιστεί αυτό το Tesla ώστε να είναι κατάλληλο για αστυνομική χρήση.

Ωστόσο, με βάση τους τροχούς, φαίνεται να είναι ένα μοντέλο Performance, το οποίο σημαίνει ότι έχει τελική ταχύτητα 261 χλμ/ώρα και εμβέλεια 507 χλμ, προκειμένου να μπορεί να διασφαλίσει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει σχεδόν οποιαδήποτε καταδίωξη του επιβληθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλα ηλεκτρικά οχήματα εκτός από τα Tesla έχουν προστεθεί στους στόλους της αστυνομίας, όπως το Volkswagen ID.4 στην Αστυπάλαια, το Mercedes EQC στη Γερμανία και το Chevrolet Bolt στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όσον αφορά στην Tesla, μοντέλα της έχουμε δει ως περιπολικά στην Αυστραλία, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Share: