Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Uber από την Ινδία, η Ola, σημειώνει περαιτέρω προόδους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτή τη φορά μέσω του τμήματος κατασκευής της. Η Ola Electric ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργήσει ένα παγκόσμιο κέντρο προηγμένης μηχανικής και σχεδίασης οχημάτων στο Κόβεντρι – και όχι μόνο για δίτροχα.

Το λεγόμενο Ola Futurefoundry θα συνεργαστεί στενά με τις ομάδες σχεδιασμού και μηχανικής στην πανεπιστημιούπολη του Ola στο Bangalore της Ινδίας, κι έτσι η εταιρεία θα αναπτύξει ηλεκτρικά οχήματα με δύο και τέσσερις τροχούς, καθώς και μπαταρίες συμπεριλαμβανομένων τεχνολογιών κυψελών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ola, Bhavish Aggarwal, ο οποίος αναμφισβήτητα διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη υπηρεσία ταξί στην Ινδία, μπήκε πρόσφατα στο Twitter για να δείξει πώς μπορεί να μοιάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Ola. Αυτό είναι ένα συμπαγές όχημα πόλης με φουτουριστικό σχεδιασμό. Το tweet δεν διευκρινίζει πόσο κοντά είναι η απόδοση σε ένα πιθανό μοντέλο παραγωγής ή αν πρόκειται για μια καθαρά εικονική μελέτη σχεδιασμού. Ωστόσο, με το «Μπορείτε παιδιά να κρατήσετε ένα μυστικό;», ο Aggarwal άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να είναι ένα ακόμα μυστικό μοντέλο παραγωγής.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Ola Electric θα επενδύσει 100 εκατομμύρια λίρες (120 εκατομμύρια ευρώ) στο κέντρο τα επόμενα πέντε χρόνια, στελεχώνοντάς το με περισσότερους από 200 μηχανικούς και σχεδιαστές αυτοκινήτων. Ωστόσο, η εταιρεία δεν ανακοινώνει ακόμη συγκεκριμένα έργα που θα αναπτυχθούν στο Κόβεντρι στην ανακοίνωση.

«Το Ola Futurefoundry θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε το φανταστικό ταλέντο σχεδιασμού και μηχανικής αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δημιουργήσουμε την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε ο Aggarwal. Ο Wayne Burgess, Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού Οχημάτων, οραματίζεται ακόμη και ένα «παγκόσμιο επίκεντρο ταλέντου στην αυτοκινητοβιομηχανία και την τεχνολογία».

Η Ola Electric μόλις πρόσφατα εισέπραξε 200 εκατομμύρια δολάρια και τώρα αποτιμάται σε πέντε δισεκατομμύρια δολάρια. Εκείνη την εποχή, τα χρήματα βοήθησαν την Ola να αναπτύξει περαιτέρω το λεγόμενο Futurefactory για την κατασκευή έως και δύο εκατομμυρίων ηλεκτρικών σκούτερ ετησίως.

Share: